Algeria: Protestele opoziţiei, oprite de forţele de ordine

Algeria: Protestele opoziţiei, oprite de forţele de ordine
Forţele de ordine algeriene şi activişti pro-guvernamentali au oprit, sâmbătă, cea de-a şasea acţiune a opoziţiei, care intenţiona să organizeze un marş de protest în Alger, capitala țării. O parte din...

Forţele de ordine algeriene şi activişti pro-guvernamentali au oprit, sâmbătă, cea de-a şasea acţiune a opoziţiei, care intenţiona să organizeze un marş de protest în Alger, capitala țării.

O parte din membrii  Coordonării Naţionale pentru Schimbare şi Democraţie au organizat protestul în trei regiuni diferite ale oraşului, sfidând avertismentul autorităţilor, care le-a interzis orice fel de demonstraţie în Capitala ţării.

Zeci de manifestanţi care au luat parte la marşul de protest, în ciuda înterdicţiei  venite din partea Guvernului, au fost în scurt timp înconjuraţi de forţele de poliţie şi de protestatarii pro-guvernamentali, fiind forţaţi să fugă.

Protestatarii rivali, în mare parte tineri, s-au întors împotriva membrului Coordonării Naţionale, Said Sadi, ameninţându-l cu “linşajul”, potrivit martorilor citaţi de Radio France Internationale.

Sadi a părăsit scena manifestaţiilor spunând: “Vom continua marşul de protest, în ciuda oricărei măsuri luate de regim pentru a ne împiedica”.

În orașul Ain Benian, aflat la vest de Capitală, autoritățile au instalat bariere pentru a opri accesul populației, mobilizând o un grup considerabil de forțe de ordine și de vehiculele blindate în zonă.

Marşuri de protest în capitala Algeriei

Sadi a acuzat autoritățile de interzicerea marșurilor de protest din afara Capitalei, susținând că această interdicție este valabilă doar pentru Alger.
Liderul susţine că autorităţile au blocat, sâmbătă, un marş de protest organizat în Batna, la 430 km de Alger.