Ambasada României la Londra: Persoanele vaccinate nu vor mai prezenta un test COVID negativ la intrarea în Anglia

Ambasada României la Londra: Persoanele vaccinate nu vor mai prezenta un test COVID negativ la intrarea în Anglia
Foto: Hepta - Abaca Press / Nick Zonna / IPA

Regulile pentru intrarea pe teritoriul Marii Britanii au fost relaxate pentru călătorii vaccinați. Potrivit unui anunț al Ambasadei României la Londra, persoanele vaccinate cu schema completă şi minorii nu mai trebuie să prezinte un test COVID negativ la intrarea în Anglia, începând de vineri. Cu toate acestea, un test trebuie făcut ulterior sosirii.

Noi reguli pentru intrarea în Marea Britanie

De asemenea, persoanele vaccinate anti-COVID nu mai sunt obligate să efectueze perioada de autoizolare până la sosirea rezultatului testului din ziua a doua.

Începând de duminică, ora 4,00 GMT, pentru testul din ziua a doua persoanele vaccinate şi copiii de peste 5 ani pot opta pentru varianta unui test rapid antigen în loc de test tip PCR. Un test PCR este necesar dacă testul rapid este pozitiv.

Pentru persoanele nevaccinate, regulile de intrare pe teritoriul regatului rămân neschimbate şi anume prezentarea la intrarea pe teritoriul britanic a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;
rezervarea şi achitarea, anterior sosirii, a pachetului de două teste COVID-19 tip PCR (pentru ziua a doua şi a opta de la sosire); efectuarea unei perioade de 10 zile de autoizolare la adresa de domiciliu/adresa declarată la sosire.

Perioada de carantinare scade la 7 zile

Regatului Unit a redus perioada necesară de carantinare a persoanelor detectate pozitiv în urma testului COVID de la 10, la 7 zile. Această regulă se aplică doar persoanelor vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2, chiar dacă numărul de cazuri cu varianta sud-africană crește într-un ritm alarmant, relatează AFP, citat de către Agerpres.

Așadar, începând de miercuri, persoanele ce au două teste antigen în ziua a șasea și a șaptea după ce au fost identificate drept pozitiv vor putea ieși din carantină.

Conform informațiilor transmise de oficiali, acest lucru va permite familiilor să-și petreacă Crăciunul împreună fără a răspândi virusul

Urmăriți B1TV.ro și pe