Animalele domestice, victime ale tsunami-ului au fost adăpostite în refugii speciale

Animalele domestice, victime ale tsunami-ului au fost adăpostite în refugii speciale
Nu numai oamenii sunt singurele victime care au fost lovite de tsunami-ul devastator de pe 11 martie, ci și animalele domestice au fost la fel de afectate precum stăpânii lor.Potrivit Green Report, micii prieteni de...

Nu numai oamenii sunt singurele victime care au fost lovite de tsunami-ul devastator de pe 11 martie, ci și animalele domestice au fost la fel de afectate precum stăpânii lor.

Potrivit Green Report, micii prieteni de companie au fost salvați de mai multe asociații de protecție a animalelor, grupate în organizația numită „Salvarea animalelor, victime ale cutremurului din Japonia”.

Membrii acestei organizații au căutat, timp de două săptămâni, animalele care au reușit să supraviețuiască, iar medicii veterinari le-au adăpostit și le-au oferit îngrijirile medicale necesare.

Deocamdată animalele domestice nu pot fi lăsate în grija stăpânilor, deoarece în refugiile în care aceștia sunt adăpostiți, unele persoane se tem de alergii sau nu suportă prezența câinilor și pisicilor.

Însă există și stăpâni  care sunt atașați de animalelor atât de mult, încât au preferat să rămână în locuințele afectate, numai să nu își abandoneze camarazii dragi.

Foto: globalanimal.org