Arctica: Rusia, acuză nejustificat că un avion britanic i-ar fi încălcat spațiul aerian

Arctica: Rusia, acuză nejustificat că un avion britanic i-ar fi încălcat spațiul aerian
Sursa foto: Pixabay

Ministerul rus al Apărării a anunțat că un avion de cercetare radiotehnică și luptă radioelectronică de tip RC-135, aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii, ar fi încălcat granița de stat a Federației Ruse lângă Capul Svyatoy Nos. Conform sursei, acesta ar fi fost interceptat de un avion de vânătoare rusesc.

Britanicii care zburau deasupra Mării Barents s-ar fi îndreptat în direcția frontierei de stat a Federației Ruse

“Pentru a împiedica ținta aeriană să încalce granița de stat, din compunerea forțelor aflate în serviciu pentru apărarea antiaeriană a regiunii a fost ridicat în aer un avion de vânătoare de tip MiG-31BM, care a identificat ținta ca fiind un un avion de cercetare radiotehnică și luptă radioelectronică de tip RC-135 aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii”, se menţionează într-un comunicat de presă al ministerului rus.

“Ținta aeriană a încălcat granița de stat a Federației Ruse în zona Capului Svyatoy Nos. Datorită acțiunilor echipajului avionului MiG-31BM, aeronava britanică a fost forțată să iasă de pe teritoriul Federației Ruse”, au adăugat militarii ruși.

Zborul avionului de cercetare britanic, observat pe platformele publice de monitorizare a aviației, nu confirmă panica ruşilor

Avionul Boeing RC-135W Rivet Joint a decolat, conform platformelor online de monitorizare a traficului aerian, de la Baza Waddington din Marea Britanie. Specialiştii bănuiesc că ruşii folosesc exagerările ca pretext pentru a intercepta aeronavele europene şi americane.

Aeronava, cu numărul de înregistrare ZZ664 și indicativul radio RRR7255, care a zburat la o altitudine de aproximativ 9.500 de metri, a efectuat mai multe treceri de-a lungul litoralului rusesc de la Marea Barents însă traiectul de zbor prezentat pe rețelele de socializare nu confirmă versiunea rusească de încălcare a spațiului aerian.

Urmăriți B1TV.ro și pe