Argentina: Un fost ministru a fost arestat în momentul în care încerca să ascundă opt milioane de dolari în grădina unei mănăstiri

Argentina: Un fost ministru a fost arestat în momentul în care încerca să ascundă opt milioane de dolari în grădina unei mănăstiri
Foto: segundoenfoque.com

Un politician din Argentina a fost arestat marți în timp ce încerca să ascundă în grădina unei mănăstiri mai multe pungi în care se aflau opt milioane de dolari, informează AFP.

Jose Lopez, fost ministru pentru lucrări publice, a fost prins în momentul în care arunca pungile cu bani peste portalul mănăstirii din orașul General Rodriguez unde locuiau doar două călugărițe în vârstă.

În cele 160 de pungi descoperite de oamenii legii se aflau teancuri de dolari, euro și bijuterii. De asemenea, în mașina fostului funcționar guvernamental a fost găsită o pușcă.

''Părea o scenă dintr-un film polițist. El va trebui să dea socoteală și să explice ce făcea acolo cu atâția bani și cu o armă. (…) Lopez era foarte implicat în lucrările publice, efectuate într-un mod dubios, în timpul precedentului guvern. (…) Aceasta dovedește, cel puțin, că existau probleme enorme de transparență și, cel mai rău, probleme grave de corupție'', a declarat șeful guvernului argentinian, Marcos Pena.

Între anii 2003 și 2015, Jose Lopez a fost ''mâna dreaptă'' a ministrului planificării, Julio de Vido, un apropiat al familiei Kirchner și un personaj important al precedentei administrații.

Urmăriți B1TV.ro și pe