Armata lui Putin a lansat un atac aerian cu rachete asupra orașului Kramatorsk (foto)

Foto: Facebook/Alexander Goncharenko.

Invadatorii ruși au lansat un atac cu rachete aeriene asupra orașului Kramatorsk din regiunea Donețk. Anunțul a fost făcut de primarul localității, Alexander Goncharenko, pe rețelele de socializare.

Rușii nu încetează să bombardeze

Edilul orașului Kramatorsk din regiunea Donețk a postat miercuri, 25 mai, câteva poze în care a arătat mai multe clădiri rezidențiale, distruse de forțele Federației Ruse. Oficialul a anunțat un nou atac al armatei lui Putin asupra localității. Vezi mai multe poze în galeria foto de AICI.

„Am avut o noapte neliniștită în Kramatorsk. Atacul cu rachete aeriene asupra zonelor rezidențiale și a sectorului privat. Fără victime”, a scris el.

Edilul orașului a lansat un apel către refugiații ucraineni. Goncharenko le-a recomandat să nu să se grăbească să se întoarcă în Kramorsk. Potrivit acestuia, inamicul se apropie și distruge casele ucrainenilor.

„Prieteni, înțeleg cât de greu vă este în afara orașului natal. Dar inamicul se apropie. Pericolul nu este undeva acolo, ci la noi – în apropiere! E prea devreme să vă întoarceți, oricât de greu vă este. Aveți grijă de voi, vă implor,” a precizat primarul, într-o postare pe Facebook.

Mariupolul, una dintre cele mai afectate zone

Tot în timpul ocupației ruse, la Mariupol, au murit 22.000 de civili ucraineni, a anunțat edilul orașului, Piotr Andriușcenko, în cadrul unui interviu pentru CNN.

Primarul a precizat că cel puțin 22.000 de locuitori ai orașului au fost uciși în cele trei luni de război. Se observă că în prezent presa nu poate intra în oraș, iar cei care rămân acolo sunt „prea speriați să vorbească deschis”.

Andriușcenko a explicat că cifra se bazează pe numeroasele contacte pe care el și alți oficiali ai orașului continuă să le mențină cu oficialii care se află în oraș. Primarul crede că cifra reală ar putea fi mult mai mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe