Armata ucraineană anunță „vești bune”! Ce obiective rusești au fost lovite pe Insula Șerpilor

Armata ucraineană anunță „vești bune”! Ce obiective rusești au fost lovite pe Insula Șerpilor
Foto: Maxar Technologies / CNN

Armata ucraineană a transmis că operațiunea împotriva forțelor militare rusești care au ocupat Insula Șerpilor continuă, informează CNN.

Purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale Odesa, Serhii Bratchuk, a anunțat pe Telegram că există „vești bune … armata noastră a lovit un alt sistem de rachete Pantsir”.

Ce obiective rusești ar fi lovit ucrainenii pe Insula Șerpilor

Pantsir este un sistem de apărare antiaeriană pe care rușii l-au trimis pe Insula Șerpilor: „Există o confirmare din partea armatei cu privire la distrugerea țintelor militare ale garnizoanei rusești temporare”, a susținut Serhii Bratchuk.

De asemenea, Bratchuk a detaliat ce pierderi ar fi avut trupele rusești de acolo în ultimul atac aerian.

Este vorba despre două sisteme de rachete și tunuri antiaeriene, este vorba despre o stație radar, mai multe vehicule și câțiva militari”.

Armata ucraineană a declarat miercuri că a lansat atacuri aeriene asupra Insulei Șerpilor, provocând „pierderi semnificative” forțelor rusești.

Anterior, rușii au transmis că respinsese o tentativă „nebunească” de recucerire a acestei stânci strategice din Marea Neagră.

Reprezentanții Moscovei au susținut că sistemele lor antiaeriene au interceptat toate rachetele trase, însă imaginile recente din satelit au arătat cel puțin trei puncte majore de impact.

Urmăriți B1TV.ro și pe