Așa-zisul lider din Donețk vrea „acțiuni sincronizate” în Donbas pentru un referendum de alipire la Rusia

Așa-zisul lider din Donețk vrea „acțiuni sincronizate” în Donbas pentru un referendum de alipire la Rusia
Șeful așa-zisei „republici populare” Donețk, Denis Pușilin. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sergey Averin

Deniș Pușilin, liderul așa-zisei „republici populare” Donețk, i-a cerut liderului separatist din cealaltă provincie ucraineană a regiunii Donbas, Lugansk, să își unească eforturile pentru a pregăti un referendum de alipire la Federația Rusă, transmite Reuters.

Așa-zisul lider din Donețk, Denis Pușilin, vrea „acțiuni sincronizate” în Donbas pentru un referendum de alipire la Rusia

Într-un videoclip postat pe rețelele sociale, așa-zisul lider din Donețk i-a transmis omologului său din așa-zisa „republică populară” Lugansk, Leonid Pasechnik, că acțiunile lor „ar trebui sincronizate”. De jure, Donețk și Lugansk sunt cele două provincii care alcătuiesc Donbasul, o regiune a Ucrainei.

Pe de altă parte, Rusia nu mai controlează întreaga regiune Lugansk, în condițiile în care trupele ucrainene au recuperat satul Bilohorivka. Mai mult, potrivit The Guardian, există informații neconfirmate că forțele ucrainene înaintează în Lysychansk.

„Este o suburbie a Lysychansk. În curând îi vom îndepărta pe acești nenorociți de acolo cu o mătură. Pas cu pas, centimetru cu centimetru, vom elibera întregul nostru teritoriu de invadatori”, spune guvernatorul din Lugansk, Serhiy Haidai.

Regiunea Lugansk s-a aflat sub ocupație rusă deplină în ultimele două luni și jumătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe