Atac sângeros la Zaporojie: Invadatorii ruși au bombardat un convoi umanitar, ucigând cel puțin 23 de civili (FOTO)

Atac sângeros la Zaporojie: Invadatorii ruși au bombardat un convoi umanitar, ucigând cel puțin 23 de civili (FOTO)
Sursa Foto: Telegram

Invadatorii ruși au bombardat un convoi umanitar civil care se deplasa în apropierea orașului Zaporojie, iar cel puțin 23 de persoane au fost ucise și alte 28 au fost rănite, informează Meduza și Ukrinform.

Rușii au bombardat un convoi umanitar

Oleksandr Starukh, șeful administraţiei militare a regiunii Zaporojie din Ucraina, a transmis că rușii au bombardat cu rachete asupra convoiului de mașini vineri dimineață.

„În prezent, știm despre 23 de morți și 28 de răniți. Toți civilii, compatrioții noștri. Salvatorii, medicii și toate serviciile relevante lucrează în prezent la fața locului”, a precizat acesta

„Oamenii stăteau la coadă pentru a părăsi teritoriul ocupat temporar pentru a-și lua rudele și a aduce ajutoare”, a mai spus Oleksandr Starukh.

De asemenea, Mihailo Fedorov, vicepremierul ucrainean, susține că „Rusia este un stat terorist, care nu are respect pentru viața umană și nu respectă nicio regulă recunoscută internațional a războiului”.

Rușii ar fi folosit 16 rachete S-300 pentru atacul sângeros împotriva civililor ucraineni, potrivit oficialilor ucraineni.

„Rușii continuă distrugerea ucrainenilor și a țării noastre în Zaporojie. Ei continuă teroarea. Ei continuă crimele. 16 rachete au fost trase cu sistemul S-300. 23 oameni au fost uciși și 28 răniți. Inumani”, a scris Kirilo Timoşenko, șeful adjunct al biroului preşedintelui ucrainean.

Urmăriți B1TV.ro și pe