Atentat sinucigaș în Pakistan: Șapte persoane au murit

Atentat sinucigaș în Pakistan: Șapte persoane au murit
Cel puțin șapte persoane au murit din cauza unui atentat sinucigaș care a avut loc miercuri în nord-vestul Pakistanului, informează BBC. Un bărbat pe motocicletă s-a sinucis în timp ce mai mulți oameni care...

Cel puțin șapte persoane au murit din cauza unui atentat sinucigaș care a avut loc miercuri în nord-vestul Pakistanului, informează BBC.

Un bărbat pe motocicletă s-a sinucis în timp ce mai mulți oameni care erau adunați în apropierea postului de control din Ambar, în apropiere de orașul Swabi unde îl întâmpinau pe liderul islamist Maulana Fazlur Rehman, membru al partidului Jamiat Ulema-e-Ilsam.

Potrivit polițiștilor, 12 persoane au fost rănite iar șapte au murit.

„Maulana Fazlur Rehman este în siguranță. Nu putem să identificăm rapid atacatorii, nu știm cine este implicat”, a declarat purtătorul de cuvânt Jalil Jan.

Pakistanul este un centru de atentate, comise în principal de kamikaze din rândul talibanilor aliați ai Al-Qaida. Începând cu anul 2007 aproximativ 450 de atentate sinucigașe au fost raportate, iar 4.100 de oameni au murit în urma acestora.