Atenţie, turişti! Un ANIMAL FIOROS a scăpat pe plajă. Autorităţile sunt în alertă

Atenţie, turişti! Un ANIMAL FIOROS a scăpat pe plajă. Autorităţile sunt în alertă

Una dintre destinaţiile cele mai populare de vacanţă a devenit, de câteva zile, un adevărat pericol pentru turişti!

Un crocodil de aproape doi metri a fost observat pe mai multe plaje din insula Phuket, au anunţat autorităţile locale care încearcă să-l captureze. Prezenţa reptilei a fost semnalată în urmă cu o săptămână în apropiere de plaja Rawai de la Marea Andaman. Ulterior, crocodilul a fost reperat în alte zone de responsabili însărcinaţi cu capturarea lui, asistaţi de un grup de vânatori.

„Aproape am reuşit să-l prindem când se afla lângă plaja din staţiunea balneară Karon. Am fost la câţiva metri de el, însă a plonjat rapid înapoi în mare”, a declarat Thawee Thongcha, primarul localităţii situată pe coasta vestică a provinciei Phuket, în sudul Thailandei.

„Nu ştim de unde vine acest animal”, a mai adăugat oficialul, citat de Agerpres.

Condiţiile meteorologice nefavorabile îngreunează operaţiunea de capturare a crocodilului, a precizat Thongcha. Sezonul ploios i-a împiedicat pe pescari să iasă în larg şi să utilizeze năvoadele.

Plajele din Thailanda atrag milioane de turişti în fiecare an, iar insula Phuket este una dintre destinaţiile de vacanţă cele mai populare.

Crocodilii siamezi erau în trecut omniprezenţi în Asia de Sud-Est, însă numărul exemplarelor a scăzut dramatic din cauza vânătorii şi a distrugerii habitatului lor natural. Acest animal figurează pe Lista Roşie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN) în care sunt incluse speciile ameninţate cu dispariţia.

Ultima oră
13:28 - Poliția, mobilizată în Mykonos şi Ios să supravegheze respectarea regulilor anti-COVID, după ce 13 insule greceşti extrem de populare printre turiști au ajuns pe lista roșie a ECDC
13:23 - Alin Stoica, planuri pentru valul 4 al pandemiei: În ultimele două săptămâni s-a triplat incidența. Trebuie să ne pregătim (VIDEO)
13:20 - Armin Laschet, candidatul pentru funcţia de cancelar al Germaniei, are probleme legate de plagiat
13:01 - Acuzații grave din partea sindicaliștilor, la adresa directorului CFR: „Ne-a mințit și pe noi de atâtea ori”
12:56 - GCS: 153 de noi infectări cu coronavirus. Încă un pacient a murit în ultima zi și au fost raportate două decese din luna iunie / 410 bolnavi sunt internați, din care 49 la Terapie Intensivă
12:44 - Ministrul Transporturilor a retras licența doar pentru un operator economic implicat în accidente feroviare, nu și pentru ceilalți (VIDEO)
12:24 - Surse: Festivalul SAGA, anunțat pentru luna septembrie în parcul Izvor, deși încă e pandemie și organizatorul nu are aprobare formală din partea Primăriei Capitalei / Există serioase îngrijorări că vegetația din parc va fi distrusă
12:04 - Jumătate din cei 70 de pasageri ai cursei Londra-Iaşi au prezentat acte COVID false, la revenirea în România!
11:54 - Cătălin Drulă: Sistemul feroviar e subfinanțat cronic de 30 de ani. Trebuie să-l scoatem din groapa în care a fost aruncat / În maxim două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri electrice de ultimă generație (VIDEO)
11:53 - Ministrul Cătălin Drulă nu-l demite pe directorul CFR, Ovidiu Vizante: „Și-a cerut scuze”