Australia: Şapte persoane, rănite după ce un cal de curse a sărit în mulţimea de spectatori

Australia: Şapte persoane, rănite după ce un cal de curse a sărit în mulţimea de spectatori
Şapte persoane au fost rănite după ce un cal a sărit peste un gard în mulţimea de spectatori de la un carnaval popular din Australia, relatează Daily Mail. O fetiţă de doi ani a suferit o fractură de...

Şapte persoane au fost rănite după ce un cal a sărit peste un gard în mulţimea de spectatori de la un carnaval popular din Australia, relatează Daily Mail. O fetiţă de doi ani a suferit o fractură de claviculă, iar o femeie de 80 de ani se află în stare stabilă la spital.

Acesta este ultimul din seria de accidente care pun în pericol viitorul acestui sport. Criticii curselor de cai susţin că acest sport este crud, punând accent pe faptul că doar doi din cei opt cai ce au pornit cursa, au şi terminat-o cu călăreţii lor.

La începutul săptămânii, un cal a trebuit să fie doborât după ce a căzut pe primul gard al cursei.

Organizaţiile pentru drepturile animalelor cer ca acest sport să fie oprit.

„Credem că aceste curse de sărituri nu numai că reprezintă o curditate legală, dar este o cruditate finanţată de Guvern”, a spus purtătorul de cuvânt al Animals Australia.

„A fost o greşeală de separare a cailor şi am început o anchetă privind acest incident. Principala noastră grijă o reprezintă victimele şi familiile lor, şi vrem să ne asigurăm că spectatorii care merg la curse de cai, să fie în siguranţă”, a spus Denis Napthine, ministrul Victorian Racing.

Un cal sare un gard, direct peste spectatorii unei curse