Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)

Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)
Foto: Hepta - DPA Images / Florian Wieser

Peste 40.000 de oameni au protestat sâmbătă, în Viena, față de restricțiile adoptate de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, dar și față de planurile acestora de a face vaccinarea obligatorie.

Încă un protest în Viena față de restricții și vaccinare

Oamenii au purtat pancarte cu mesaje precum „Voi decide pentru mine”, „Facem Austria Mare din nou” sau „Noi alegeri”.

Ultimul mesaj a fost afișat și în contextul în care cancelarul Alexander Schallenberg a anunțat că va demisiona din funcție la nici două luni de la numire.

„Sunt împotriva vaccinărilor forţate. Sunt pentru drepturile omului, iar încălcarea lor ar trebui oprită”, a spus unul dintre protestatari, citat de Reuters.

Iar un altul a susținut că a ieșit în stradă să-și apere copiii.

Circa 1.200 de polițiști au asigurat ordinea în timpul demonstrației. Agenții au folosit spray-uri cu piper împotriva unor manifestanți care au aruncat cu artificii spre ei. Câțiva demonstranți au fost reținuți.

Poliția a estimat că peste 40.000 de oameni au venit la acest protest, în timp ce circa 1.500 au participat la contraproteste.

Ce măsuri a luat Austria în lupta cu pandemia de coronavirus

Luna trecută, Austria a devenit prima țară din vestul Europei care a reimpus carantina, inclusiv pentru persoanele vaccinate anticoronvirus, și care a anunțat că vacinarea va deveni obligatorie din februarie 2022.

Austriecii care refuză să se vaccineze ar putea fi amendați cu până la 3.600 de euro, iar cei care refuză să primească a treia doză (boosterul) cu până la 1.500 de euro.