Autoritățile din Iran au condamnat un cuplu de bloggeri la 10 ani de închisoare deoarece au dansat pe stradă (VIDEO)

Autoritățile din Iran au condamnat un cuplu de bloggeri la 10 ani de închisoare deoarece au dansat pe stradă (VIDEO)
Foto: captură Twitter

Autoritățile din Iran au condamnat un cuplu de bloggeri la 10 ani şi jumătate de închisoare deoarece a dansat pe stradă, postând după filmarea pe o rețea de socializare, informează ziarul Al Arabiya.

Dansul celor doi ar fi susținut revoluția pentru libertatea femeilor.

Acuzați pe nedrept

Astiyazh Haghighi (21 de ani) și Amir Mohammad Ahmadi (22 de ani) au fost reținuți în noiembrie 2022, pentru distribuirea unui videoclip în care dansează în Piața Azadi din capitala Iranului, Teheran.

Dansul ar fi susținut protestele în curs de desfășurare din Iran, începute în septembrie, din cauza morții unei femei de origine kurdă în vârstă de 22 de ani, Mahsa Amini, care a decedat în custodia poliției iraniene.

Acuzațiile adresate bloggerilor sunt de ”încurajare a corupției și a prostituției publice” și de ”complicitate cu intenția de a perturba securitatea națională și de promovare a propagandei”, conform știrile.tvr.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)