Autorităţile japoneze vor să ude reactoarele de la Fukushima pentru a evita încălzirea combustibilului

Autorităţile japoneze vor să ude reactoarele de la Fukushima pentru a evita încălzirea combustibilului
Autoritățile japoneze intenționează să pună în funcțiune un dispozitiv, împreuna cu armata și pompierii, pentru a uda în permanenţă reactoarele de la centrala nucleară Fukushima, pentru a răci...

Autoritățile japoneze intenționează să pună în funcțiune un dispozitiv, împreuna cu armata și pompierii, pentru a uda în permanenţă reactoarele de la centrala nucleară Fukushima, pentru a răci combustibilul radioactiv, potrivit ministrului Apărării, Toshimi Kitazawa.

„În loc să udăm în reprize de câteva minute, vrem să punem în funcţiune un dispozitiv care să permită deversarea apei în mod continuu”, a explicat Toshimi Kitazawa, în cadrul unei conferinţe de presă.

Începând de joi, elicoptere și caminoane cistern ale armatei au intervenit la central nucleară, încercând să umple cu apă bazinele de stocare a combustibilului uzat, în special cel al reactorului 3, care ridică cele mai mari probleme.

Mașinile de pompieri  din Tokyo au început să lucreze în ture la centrala nuclear, la baza reactorului 3, care este extreme de avariat de explozie.

Autorităţile nu au detalii exacte în privinţa cantităţii de apă care a ajuns în bazine. Aceste acţiuni au ca scop evitarea încălzirii combustibilului.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)