Autorul atacului terorist de la Manchester Arena putea fi oprit: Autoritățile britanice au primit de cinci ori informații despre opiniile extremiste ale acestuia

Autorul atacului terorist de la Manchester Arena putea fi oprit: Autoritățile britanice au primit de cinci ori informații despre opiniile extremiste ale acestuia

Pericolul pe care îl reprezenta Salman Abedi, autorul atentatului terorist de la Manchester Arena de sâmbătă, era cunoscut de către autoritățile britanice deoarece acestea au fost alertate de cinci ori privind opiniile sale extremiste, scrie The Telegraph, citat de Digi24.

Cu toate acestea, poliția britanică nu a acționat niciodată și astfel au ratat oportunitatea de a îl captura pe acesta înainte de a se detona la ieșirea din Manchester Arena la finalul concertului Arianei Grande.

Jurnaliștii de la The Telegraph au vorbit cu liderul unei fundații care a declarat că Abedi a fost semnalat în urmă cu doi ani, "deoarece el credea că era implicat în extremism şi terorism".

Mohammed Shafiq, directorul executiv al Ramadhan Foundation, a declarat că „persoane din comunitate şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care se comporta acest bărbat şi l-au raportat în mod adecvat, prin canale adecvate”.

De asemenea, alí doi prieteni ai atacatorului au alertat în trecut autoritățile privind un comportament inadecvat afișat de Salman Abedi. "Ei erau îngrijoraţi că «el ar fi susţinut terorismul» şi a spus că «să fii un atacator sinucigaş este ok»”, a declarat o sursă pentru BBC.

Și un membru al închisei comunităţi libiene din sudul Manchesterului, Akram Ramadan, a dezvăluit lucruri alarmante despre tânăr. Salman Abedi ar fi avut accesul în Moscheea Didsbury interzis după ce l-ar fi criticat pe iman pentru că se pronunța împotriva extremismului.

Ramadan a declarat că el a înţeles că numele lui Abedi a fost introdus pe o „listă de supraveghere”, deoarece moscheea l-a semnalat autorităţilor din cauza vederilor sale extemiste.

Trecutul familiei lui Abedi era un alt motiv care să reprezinte un semnal de alarmă pentruautorităţi, deoarece tatăl său a fost membru al Grupului Libian Islamic de Luptă.

Atacul terorist de luni seară s-a soldat cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor peste 100.

Urmăriți B1TV.ro și pe