Avertisment fără precedent de la Moscova: „Va fi pace numai atunci când armata noastră va ajunge la granițele României”

Avertisment fără precedent de la Moscova: Va fi pace numai atunci când armata noastră va ajunge la granițele României
Atacurile Rusiei în mai multe orașe importante din Ucraina demonstrează că aceasta are încă foarte multe capacități de a desfășura arme ghidate, sursă foto: captură YT

Apar tot mai multe speculații privind planurile Kievului de a lansa o nouăinvazie la scară largă în Ucraina. În acest context, un parlamentar de la Moscova a declarat, în direct la televiziune, că țara lui nu se va opri până cand nu cucerește toată Ucraina.

„Ar putea să aibă loc unele negocieri, dar numai atunci când armata rusă va ajunge la granițele vestice ale Ucrainei, Poloniei, Slovaciei, Ungariei, României. Nu există nicio altă opțiune pentru negocieri. Puteți să zâmbiți, să vă amuzați, dar asta este singura variantă”, susține Andrei Guruliov.

Pe de altă parte, Rusia scoate utilizarea armelor biologice din discuție. Un diplomat rus de rang înalt a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă, la Geneva, că Moscova nu intenționează să folosească astfel de arme în Ucraina, informează AFP.

Nou pachet militari pregătit de SUA

Casa Albă a anunțat vineri că urmează să aprobe următorul pachet de asistență de securitate pentru Ucraina și este de așteptat să includă mai multe capacități de apărare aeriană pentru țară, scrie usnews.

„Așa cum ați văzut în pachetele anterioare, cred că vă puteți aștepta să vedeți capacități suplimentare de apărare aeriană în acest sens”, a declarat reporterilor John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe.

Statele Unite se pregătesc să trimită sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, decizia oficială va fi anunțată pe parcursul acestei săptămâni, conform unei declarații făcute marţi de trei oficiali americani pentru Reuters.

Ucraina a cerut ajutorul vestului cu sisteme de apărare aeriană, printre care și sisteme Patriot fabricate în Statele Unite, ce vor servi la apărarea de bombardamentele frecvente cu rachete ruseşti direcționate asupra infrastructurii sale energetice.

Urmăriți B1TV.ro și pe