Avion cu 149 de pasageri la bord, confiscat de autoritățile franceze chiar înainte de decolare 

Avion cu 149 de pasageri la bord, confiscat de autoritățile franceze chiar înainte de decolare 
Foto: bordeaux.aeroport.fr

Un avion Boeing 737 aparținând companiei Ryanair a fost confiscat de Autoritatea franceză a aviației, cu tot cu cei 149 de pasageri care se aflau la bord. Totul s-a întâmplat pe aeroportul din Bordeaux, chiar înainte ca aeronava să decoleze spre Londra, informează CNN.

Ulterior, pasagerii au fost puși să coboare din avion și au ajuns cu un alt zbor în capitala britanică.

„Este regretabil faptul că statul a trebuit să întreprindă astfel de acțiuni, ceea ce a dus la nemulțumiri în rândul celor 149 de pasageri aflați la bordul avionului confiscat”, au transmis ulterior autoritățile, admițând că a fost vorba despre o acțiune ”nefericită”.

Problemele dintre autoritățile loale și compania de zbor sunt vechi de zece ani. Ryanair a primit atunci subvenții din partea administrației locale pentru a opera curse aeriene de la aeroportul Angoulême. Aceste subvenții au fost însă considerate ilegale de Comisia Europeană, astfel că statul francez a trebuit să recupereze banii.

Cum Ryanair a plătit mai ”puțin decât costurile suplimentare legate de prezența acestora pe aeroportul din Angoulême”, oficialii europeni au considerat că operatorul aerian a beneficiat de un ”avantaj economic nejustificat”, ceea ce a afectat concurența.