Barack Obama: Intevenţiile mililtare americane din Libia vor fi limitate

Barack Obama: Intevenţiile mililtare americane din Libia vor fi limitate
Preşedintele american Barack Obama şi-a apărat decizia de a interveni în Libia, insistând că operaţiunile Statelor Unite vor fi limitate, informează BBC. Obama a declarat că prin participarea în coaliţie,...

Preşedintele american Barack Obama şi-a apărat decizia de a interveni în Libia, insistând că operaţiunile Statelor Unite vor fi limitate, informează BBC.

Obama a declarat că prin participarea în coaliţie, America a reuşit să „salveze multe vieţi” ameninţate de forţele loiale ale „tiranului Muammar Gaddafi”.

Şeful statului a mai adăugat că „am spus că rolul SUA va fi limitat, nu vom trimite trupe pe litoralul libian (…) Extinderea misiunii noastre militare pentru a schimba regimul ar fi o greşeală (…) Avem abilitatea de a opri aceste violenţe Este adevărat că Statele Unite nu îşi pot folosi armata de fiecare dată când există o represiune. Însă acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să acţionăm în numele a ceea ce este drept”.

Reprezentanţi din aproximativ 40 de ţări se întâlnesc, marţi, la Londra pentru a participa la o primă întâlnire cu scopul de a aborda teme despre prezentul şi viitorul Libiei.

Barack Obama justifică intervenţiile militare din Libia

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)