Băsescu, despre adoptarea monedei euro: Obiectivul rămâne neschimbat dar trebuie reanalizat

Băsescu, despre adoptarea monedei euro: Obiectivul rămâne neschimbat dar trebuie reanalizat
Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, în timpul unei vizite oficiale în Estonia, că va declanșa o discuție la nivelul Băncii Naționale a României (BNR) și Guvernului privind obiectivul României...

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, în timpul unei vizite oficiale în Estonia, că va declanșa o discuție la nivelul Băncii Naționale a României (BNR) și Guvernului privind obiectivul României din 2015 de acces la moneda euro, informează Mediafax.

Băsescu spune că trebuie analizate mai multe lucruri inclusiv dacă va fi nevoie de o îmbunătățire a performanței economice pentru atingerea acestui obiectiv.

“Vă pot informa că deocamdată obiectivul României nu a fost schimbat – acces în zona euro în 2015. Modul cum reuşim să reducem deficitul bugetar, dar şi nivelul de îndatorare ne îndreptăţesc să menţinem acest obiectiv, dar, în acelaşi timp criza economică ne-a dat o lecţie extrem de serioasă tuturor. Va trebui să ne reanalizăm obiectivul accesului în zona euro prin prisma lecţiei crizei”, a declarat președintele.

“Pentru a fi performant în zona euro, trebuie să ai o economie performantă şi acesta este motivul pentru care în perioada următoare voi declanşa o discuţie la nivelul BNR, a Guvernului, a analiştilor, dacă este bine să ne menţinem obiectivul 2015 sau trebuie să ne ridicăm performanţele economiei la un nivel care să ne asigure performanţă şi în interiorul zonei euro”, a mai adăugat Băsescu.