BCE face presiuni asupra Raiffeisen să iasă din Rusia. Banca austriacă joacă un rol cheie în economia Moscovei

BCE face presiuni asupra Raiffeisen să iasă din Rusia. Banca austriacă joacă un rol cheie în economia Moscovei
Sursa foto: Pixabay

Raiffeisen Bank International (RBI), cu sediul în Austria, este sub presiunea Băncii Centrale Europene (BCE) pentru a-și înceta operațiunile din Rusia, a raportat Reuters, citând mai multe surse.

Raiffeisen Bank International, sub presiunea BCE

Presiunea crescută a fost determinată de îngrijorările exprimate de un oficial înalt implicat în sancțiunile americane în timpul unei vizite la Viena luna trecută cu privire la operațiunile RBI în Rusia, a spus una dintre surse.

Deși BCE nu solicită ca Raiffeisen să părăsească țara imediat, ea cere un plan de acțiune pentru încetarea afacerii, au spus două surse.

O sursă a declarat că o astfel de strategie ar putea implica vânzarea sau închiderea băncii ruse a RBI.

„Am cerut băncilor să monitorizeze îndeaproape afacerile din Rusia și, în mod ideal, să o stopeze cât mai mult posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al BCE, citat de agenția de presă Reuters.

Potrivit unor surse, RBI nu are planuri imediate de a propune o astfel de strategie, iar unii oficiali guvernamentali austrieci consideră că această mișcare este o ingerință străină.

Banca ia în considerare toate alternativele posibile pentru afacerea sa din Rusia, „inclusiv o ieșire atent gestionată”, a spus purtătorul de cuvânt al RBI, adăugând că banca a redus creditele în țară.

După o săptămână de turbulențe în sistemul bancar global, factorii de decizie ai BCE sunt reticenți în a împinge RBI la o vânzare imediată, deoarece sunt îngrijorați de potențialul impact financiar.

Luna trecută, mass-media au apărut rapoarte că RBI este investigat de autoritățile americane cu privire la expunerea sa în Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Românii cheltuie mai mulți bani pe alcool și ţigări decât pentru îngrijirea sănătății. Care sunt principalele priorități
00:02 - La achiziția transportoarelor blindate Piranha 3, Ciucă a cerut neflotabile. Unul dintre ele s-a scufundat în Dunăre în timpul celui mare exercițiu NATO din România / Achiziția de Piranha 5, de un miliard de euro, suspectă de corupție
00:00 - Chris Hemsworth recunoaște că „Thor 4” a fost „prostesc”, iar criticile lui Scorsese și Tarantino la adresa Marvel sunt „super deprimante”: „Cred că nu sunt fanii mei”
23:51 - Oana Roman, cădere nervoasă în trafic: „Relația mea cu șoferii din București este din ce în ce mai complicată”
23:46 - Steven Spielberg „s-a simțit neajutorat” când a văzut-o pe Drew Barrymore „că-și pierde copilăria” în timp ce filma pentru „E.T.”, dar: „Nu eram tatăl ei”
23:25 - Seidler (USR): Europa iese din criza energetică și inflaționistă, iar România e încă acolo și e ținută intenționat de Guvern. Sunt niște amatori, nu au nicio altă voință decât de a-l face pe Ciolacu președinte (VIDEO)
23:25 - Actorul Dorel Vișan trage un semnal de alarmă: „Cultura națională este la pământ! Sunt elevi care nu știu cine a fost Eminescu”
23:23 - Statele UE care refuză să găzduiască migranți ar putea fi nevoite să plătească până la 20.000 de euro pe cap de locuitor
23:16 - Un bărbat a folosit aceeași pereche de lentile de contact timp de 3 ani și și-a provocat astigmatism permanent
22:55 - Malurile Lacului Herăstrău vor fi reabilitate după aproape 6 decenii. Când vor începe lucrările