Biden va reduce sancțiunile impuse Venezuelei, pentru că SUA are nevoie de petrol și gaze ieftine

Biden va reduce sancțiunile impuse Venezuelei, pentru că SUA are nevoie de petrol și gaze ieftine
Venezuela a anunțat anterior că este pregătită să aprovizioneze piața mondială de petrol și gaze, denunțând criza energetică cauzată de sancțiunile "iraționale" impuse Rusiei după invadarea Ucrainei, sursă foto: captură YT

Administrația Biden se pregătește să reducă sancțiunile impuse Venezuelei pentru a permite Chevron să reia pomparea petrolului în această țară. SUA ar permite astfel exporturile de petrol din Venezuela către piața americană și cea europeană, conform WSJ, citat de Profit.

Venezuela a denunțat criza energetică cauzată de sancțiunile „iraționale” impuse Rusiei

Venezuela a anunțat anterior că este pregătită să aprovizioneze piața mondială de petrol și gaze, denunțând criza energetică cauzată de sancțiunile „iraționale” impuse Rusiei după invadarea Ucrainei.

Guvernul și-a redresat industria petrolieră, a cărei producție atinsese minime istorice scăzute după ani de dezinteres în investiții și lipsă de întreținere. În prezent, este de aproximativ 700.000 de barili pe zi, față de 2,3 milioane de barili pe zi în 2002.

Statele Unite au impus în 2019 o serie de sancțiuni Caracasului, printre care un embargo asupra petrolului venezuelean, după realegerea lui Nicolas Maduro în 2018 pentru al doilea mandat într-un scrutin boicotat de opoziție.

Administrația președintelui Joe Biden a anunțat în mai o relaxare limitată a unora dintre aceste sancțiuni.

Această decizie a intervenit într-un moment în care prețurile energiei au crescut din cauza războiului din Ucraina. Rusia, cel mai mare furnizor al Europei, și-a redus drastic livrările de gaze, stârnind temeri de penurie și creșterea prețurilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe