Bin Laden plănuia noi atacuri asupra SUA la comemorarea evenimentelor din 11 septembrie

Bin Laden plănuia noi atacuri asupra SUA la comemorarea evenimentelor din 11 septembrie
Documentele găsite la locuinţa lui Osama bin Laden din Pakistan, arată că el plănuia noi atacuri asupra Statelor Unite, inclusiv la comemorarea evenimentelor din 11 septembrie, relatează BBC. Unul din planurile...

Documentele găsite la locuinţa lui Osama bin Laden din Pakistan, arată că el plănuia noi atacuri asupra Statelor Unite, inclusiv la comemorarea evenimentelor din 11 septembrie, relatează BBC. Unul din planurile teroristului avea ca ţintă o cale ferată americană, potrivit informaţiilor, deşi niciun pericol iminent nu a fost detectat.

Oficialii examinează calculatoare, DVD-uri şi documente găsite la gasa din Abbottabad, unde se crede că bin Laden ar fi locuit mai mult de şase ani.

Informaţiile despre aparentele planuri descoperite de FBI în Pakistan, arată că gruparea al-Qaida plănuia să deraieze un tren, pentru a plonja într-o vale, sau de pe un pod.

“Este foarte clar că au existat nişte planuri în derulare pentru acest tip de operaţiuni, în februarie 2010, dar nu avem informaţii care să indice că acestea vor avea loc, şi nici nu ştim care ar fi posibilele locaţii sau ţinte anume”, se arată în avertismentul oficialilor.

Preşedintele Barack Obama are stabilită o întâlnire cu trupele implicate în operaţiune. El va susţine o şedinţă privată, vineri, la Fort Cambell, în Kentucky, cu o parte din trupele Navy Seals, care au luat parte la raid.

Preşedintele american a vizitat, joi, locul atacurilor de la 11 septembrie 2001, din New York, pentru a comemora cele 3.000 de victime care au murit la Ground  Zero, şi pentru a vorbi cu rudele acestora.

El a spus familiilor victimelor că acum a fost făcută dreptate, dar că America “nu va uita niciodată”.