Biroul Electoral pentru Străinătate: Declaraţia pe propria răspundere se poate completa şi în proximitatea secţiei de votare

Biroul Electoral pentru Străinătate: Declaraţia pe propria răspundere se poate completa şi în proximitatea secţiei de votare

Completarea declaraţiei pe propria răspundere se va putea face şi în afara secţiei de vot, a decis, duminică, Biroul Electoral nr. 48 pentru secțiile de votare din străinătate, în urma unei sesizări făcute de PMP.

Astfel, Biroul Electoral pentru Străinătate a decis că alegătorii vor avea posibilitatea „de a completa declarația pe propria răspundere și în proximitatea secției de votare, cu datele personale solicitate, fără a o semna”.

Declaraţia va fi semnată „în faţa unui membru al biroului electoral al secţiei de votare, care va verifica datele menţionate” în document, se mai arată în comunicat.

Decizia a fost luată în cursul zilei de duminică în urma „unei întâmpinării depusă de PMP”, se arată într-un comunicat pe site-ul MAE.

Partidul Mișcarea Populară a reclamat că mai mulţi cetăţeni români s-au plâns de faptul că procesul de vot e îngreunat de procedura de completare.

Mai mulţi cetăţeni români care votează la Paris şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că declaraţiile pe proprie răspundere nu se mai pot completa şi în afara secţiilor de vot, în urma unei circulare a BEC.


Foto: mae.ro

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)