Bogdan Aurescu, discuție cu Jean-Yves Le Drian: România și Franța au reafirmat interesul comun pentru consolidarea flancului estic și adoptarea de sancțiuni severe împotriva Rusiei

Bogdan Aurescu, discuție cu Jean-Yves Le Drian: România și Franța au reafirmat interesul comun pentru consolidarea flancului estic și adoptarea de sancțiuni severe împotriva Rusiei
Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a discutat joi cu omologul său francez, Jean-Yves Le Drian, context în care cei doi demnitari au condamnat ferm atacul militar al Rusiei împotriva Ucrainei și au reafirmat interesul comun pentru consolidarea flancului estic al NATO.

Bogdan Aurescu, discuție cu Jean-Yves Le Drian. România și Franța rămân solidare cu Ucraina și cu partenerii estici

„În apelul telefonic cu Jean-Yves Le Drian, am condamnat ferm actualul atac rusesc împotriva Ucrainei, am reafirmat interesul comun pentru consolidarea flancului estic și adoptarea de sancțiuni severe împotriva Rusiei. Rămânem solidari cu Ucraina și cu partenerii noștri estici”, a scris ministrul român al Afacerilor Externe, joi, pe Twitter.

Klaus Iohannis: România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile

Președintele Klaus Iohannis și reprezentanții instituțiilor de resort au avut joi și o ședință CSAT. La capătul evenimentului, șeful statului a subliniat că „niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale”.

„Știu că sunteți îngrijorați de conflictul care are loc nu departe de granițele țării noastre, dar vă asigur: Niciun  român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale! România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile. Statutul de membru NATO și al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă.  Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejați în fața oricărei potențiale agresiuni. Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate”, a declarat Președintele României.

Pe fondul atacului militar rusesc asupra Ucrainei, din dispoziția lui Bogdan Aurescu a fost convocată Celula de criză interinstituțională pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români aflați pe teritoriul ucrainean.

Urmăriți B1TV.ro și pe