Bogdan Aurescu: SUA este cel mai mare exportator de gaz în UE, nu Rusia

Bogdan Aurescu: SUA este cel mai mare exportator de gaz în UE, nu Rusia
Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, confirmă că Occidentul va impune noi sancțiuni împotriva Rusiei dacă aceasta va continua agresiunile și trupele Kremlinului se vor deplasa mai departe de zonele separatiste.

Șeful diplomației de la București nu crede că Moscova își dorește cu adevărat continuarea căilor diplomatice prin negocieri, așa cum s-a exprimat Putin, întrucât situația din teren indică contrariul.

Cu toate acestea, Bogdan Aurescu crede că Occidentul nu ar trebui să fie descumpănit.

Aurescu spune că Rusia nu mai este cea mai mare exportatoare de gaz în UE, ci a fost depășită de SUA.

”Eforturile noastre pentru dialog nu au dat roade”.

”Românii nu trebuie să fie cuprinși de teamă. România este sub umbrela NATO și ne protejează. Avem cele mai puternice garanții de securitate din istorie și din mai multe direcții”, a transmis Aurescu.

România salută adoptarea sancţiunilor UE pentru Rusia

România salută pachetul de sancţiuni adoptate de Uniunea Europeană în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, a transmis ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pe Twitter.

„România salută adoptarea pachetul de sancţiuni UE aplicate unor oficiali ruşi, unor membri ai Dumei de Stat şi altor entităţi, bănci şi societăţi comerciale.”

„Este primul pas de a impune costuri pentru Rusia, care a încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”

„Orice încălcare a dreptului internaţional vine cu un preţ mare. Rămânem uniţi împotriva agresiunii”, a fost mesajul ministrului.

Urmăriți B1TV.ro și pe