Boris Johnson ar fi fost amenințat de Putin înainte de invazia în Ucraina: “Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura doar un minut”

Boris Johnson ar fi fost amenințat de Putin înainte de invazia în Ucraina: “Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura doar un minut”
În imagine: Premierul britanic Boris Johnson și președintele ucrainean Volodimir Zelenski plimbându-se pe străzile din Kiev. Sursă foto: Володимир Зеленський / Facebook

Fostul premier britanic Boris Johnson a afirmat, într-un documentar BBC, că înainte de startul invaziei ruse în Ucraina ar fi fost ameninţat de Vladimir Putin cu un atac cu rachetă, în timpul unei discuţii la telefon, relatează BBC.

Johnson a precizat că Putin a făcut comentariul în februarie 2022

Britanicul i-ar fi spus atunci lui Vladimir Putin că invadarea Ucrainei ar atrage sancţiuni din partea Occidentului şi ar face ca la frontierele Rusiei să fie mai multe trupe NATO.

“La un moment dat m-a ameninţat şi a spus: ‘Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura doar un minut’ sau cam aşa ceva.

Însă, având în vedere tonul său foarte relaxat, detaşarea sa, cred că el doar se juca cu tentativele mele de a încerca să îl conving să negocieze”, a afirmat Johnson.

Johnson și-a dat demisia anul trecut după ce a pierdut sprijinul partidului în contextul multiplelor scandaluri în care a fost implicat, iar în discursul de adio a declarat că renunță la cea mai bună slujbă din lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe