Brazilia stabilește un nou record de defrișare a pădurii Amazoniene în ultimele șase luni

Brazilia stabilește un nou record de defrișare a pădurii Amazoniene în ultimele șase luni

Ecologiștii îl acuză pe președintele brazilian Jair Bolsonaro că nu reușește să protejeze Amazonul de despăduriri.

Peste 7.500 de incendii au fost înregistrate de la începutul anului

Defrișările din Brazilia au atins un nivel record în prima jumătate a anului 2022, a anunțat vineri agenția spațială națională INPE, citată de AFP.

Cea mai mare pădure tropicală din lume a mai pierdut 3.750 de kilometri pătrați de junglă de la începutul anului. Noua cifră nu include nici măcar ultimele șase zile din luna iunie.

În acest an s-a înregistrat cea mai gravă lună iunie din ultimii 15 ani în ceea ce privește incendiile de pădure. Recordurile lunare au fost depășite și în ianuarie și februarie, când defrișările sunt de obicei mai mici, și în aprilie.

Sateliții INPE au identificat luna trecută peste 2.500 de incendii în Amazon, cel mai mare număr de când au fost înregistrate peste 3.500 de incendii în iunie 2007 și o creștere a incendiilor cu 11% față de iunie 2021.

Peste 7.500 de incendii au fost înregistrate de la începutul anului, o altă creștere cu 17% față de 2021.

Bolsonaro între neglijență și profit

„Sezonul uscat abia a început în pădurea Amazoniană și deja se bat recorduri de distrugere a mediului”, a declarat Cristiane Mazzetti, de la Greenpeace Brazilia.

Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Ecologiștii și personalitățile din opoziție acuză guvernul președintelui Jair Bolsonaro că a pus în aplicare politici care încurajează marile întreprinderi să dăuneze mediului.

„Impactul acestei neglijențe va fi pierderea din ce în ce mai mare a rezilienței acestor împrejurimi, ca să nu mai vorbim de daunele aduse comunităților locale și sănătății”, a declarat Mariana Napolitano, de la Brazilian World Wildlife Fund.

Bolsonaro a încurajat activitățile miniere și agricole în zonele protejate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest