Bulgaria și Polonia își îndeamnă cetățenii să părăsească Rusia

Bulgaria și Polonia își îndeamnă cetățenii să părăsească Rusia
Moscova, Rusia. Foto simbol: Pixabay

Guvernele din Bulgaria și Polonia și-au îndemnat cetățenii rămași în Rusia să părăsească urgent țara. Recomandarea ar putea veni în condițiile în care există așteptarea să devină mult mai dificilă trecerea frontierei pe măsură ce tot mai mulți oameni fug de mobilizarea decretată de Vladimir Putin, potrivit The Guardian.

Bulgarii și polonezii, îndemnați să părăsească Rusia

Ministerul bulgar al afacerilor externe le solicită cetățenilor „să se abțină de la a calători în Federația Rusă și recomandă cetățenilor bulgari din Federația Rusă să ia în considerare posibilitatea de a părăsi țara cât mai curând posibil, folosind mijloacele de transport disponibile în prezent”.

Un mesaj similar a transmis și Ministerul polonez al afacerilor externe, care a precizat că zborurile cu Rusia au fost suspendate și i-a încurajat pe cetățeni să plece din țară.

„În cazul unei deteriorări drastice a situației de securitate, închiderii frontierelor sau al altor circumstanțe neprevăzute, evacuarea s-ar putea dovedi îngreunată semnificativ sau chiar imposibilă…

Le recomandăm cetățenilor Poloniei rămași pe teritoriul Federației Ruse să părăsească teritoriul folosind mijloacele comerciale și private disponibile”, spune Varșovia.

Anunțul vine în contextul în care săptămâna trecută Vladimir Putin a semnat decretul pentru mobilizarea parțială.

„Noua grupare de forțe cel mai probabil va avea două misiuni – o primă misiune va fi întărirea apărării în teritoriile cucerite/anexate la Federația Rusă, și o a doua misiune flagrantă la adresa dreptului internațional, executarea, continuarea atacului în punga Donbasului pentru încercuirea grupării de forțe din punga Donbasului și cucerirea în întregime a oblastului Donețk”, a explicat gen. (r) Virgil Bălăceanu, vineri, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Urmăriți B1TV.ro și pe