Bunica din Africa a președintelui Obama, amenințată de Al Qaeda

Bunica din Africa a președintelui Obama, amenințată de Al Qaeda

Măsurile de securitate din jurul reședinței bunicii vitrege, din Kenya, a președintelui SUA Barack Obama au fost sporite după ce o ramură a africană a Al Qaeda a lansat amenințări  împotriva bătrânei, au declarat surse din poliție, pentru ABC News.

Autoritățile kenyene au declarat că echipaje ale poliției patrulează permanent după ce Al Shabaab, ramura Al Qaeda din Somalia, a amenințat viața lui Sarah Obama.

Măsuri ridicate  de securitate au intrat în vigoare la casa bunicii lui Obama din ziua următoare uciderii lui Osama bin Laden de teama unor represalii, dar numărul ofițerilor care asigură patrularea în zonsa locuinței a crescut și mai mult în urma amenințărilor lansate de Al Shabaab. Unul dintre șefii poliției din localitate a declarat, că acum are suficienți polițiști „să patruleze tot satul”.

Bătrâna , în vârstă de 88 de ani, pare neafectată de agitația care o înconjoară și a declarat că nu este deranjată de măsurile sporite de securitate.

“Viața mea nu a fost afectată în nici un fel”, a declarat Sarah Obama. „Nu mi s-au restricționat mișcările. Dacă guvernul decide să aducă mai mult personal de securitate, noi suntem de acord”.

Al Shabaab a fost implicat în luptele interne din Somalia împotriva guvernului susținut de SUA.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)