Bush a refuzat invitaţia lui Obama de a-l însoţi la Ground Zero

Bush a refuzat invitaţia lui Obama de a-l însoţi la Ground Zero

Preşedintele Obama l-a invitat pe fostul preşedinte american George Bush, cel care a condus Statele Unite în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001, să i se alăture, joi, în New York, pentru a sărbători uciderea lui Osama bin Laden, dar Nush a refuzat invitaţia, a spus un purtător de cuvânt al fostului preşedinte, citat de New York Times.

„Preşedintele Bush nu va fi prezent, joi, la Ground Zero. El apreciază invitaţia, dar a ales să stea departe de lumina reflectoarelor în această perioadă postprezidenţială. El continuă să sărbătorească împreună cu americanii această vitorie importantă în războiul cu teroarea”, a spus purtătorul de cuvânt, David Sherzer.

Barack Obama va merge joi la Ground  Zero, locul unde se aflau turnurile World Trade Center, distruse în urma atentatelor din 11 septembrie 2001, conduse de Osama bin Laden, ucis duminică, în Pakistan, de către forţele americane.

La vizita de la Ground Zero, Barack Obama se va întâlni cu familiile îndoliate și va sta de vorbă cu acestea despre cea mai neagră zi din istoria Americii.

De când a plecat de la Casa Albă, George Bush a stat mai mult departe de ochii publicului, şi a evitat să facă vreun comentariu despre succesorul său. El a ăfcut o excepţie, anul trecut, când Barack Obama l-a invitat pe el şi pe fostul preşedinte Bill Clinton, să meargă în Haiti, după cutremurul devastator.