Cadavrul liderului al-Qaida, Osama bin Laden, a fost aruncat în mare

Cadavrul liderului al-Qaida, Osama bin Laden, a fost aruncat în mare
Cadavrul liderul al-Qaida, Osama bin Laden, a fost aruncat în mare, potrivit unui oficial american, citat de CNN.  Decizia ca acesta să fie scufundat în mare a fost luată pentru a evita transformarea...

Cadavrul liderul al-Qaida, Osama bin Laden, a fost aruncat în mare, potrivit unui oficial american, citat de CNN.  Decizia ca acesta să fie scufundat în mare a fost luată pentru a evita transformarea mormântului în loc de pelerinaj, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Sadam Hussein.

Un oficial a declarat că este clar pentru forțele de asalt faptul că trupul se potrivește descrierii lui Osama bin Laden, dar au folosit „recunoaștere facială, printre altele, pentru a confirma indentitatea”. Statele Unite au anunțat că urmează să testeze ADN-ul și vor folosi tehnici de recunoaștere facială pentru a-i fi confirmată identitatea.

Osama bin Laden a murit în urma unei operațiuni autorizată de președintele Statelor Unite, Barack Obama. Operațiunea a avut loc în Pakistan și a fost desfășurată de un comando al forțelor speciale americane, care a durat aproximativ 40 de minute.

Osama bin Laden a fost acuzat pentru moartea a circa 3.000 de persoane, inclusiv pentru moartea persoanelor care au murit în timpul antentatelor din 11 septembrie 2001.

Osama bin Laden a fost liderul și capul al-Qaidei, recunoscută la nivel mondial ca cea mai mare organizație teroristă din lume. Guvernul Statelor Unite l-au numit pe Osama bin Laden ca prim suspect al atentatelor din 11 septembrie 2001 de la New York.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”