Noi DEZVĂLUIRI în scandalul FACEBOOK: Datele a MILIOANE de utilizatori ar putea fi depozitate în Rusia

Noi DEZVĂLUIRI în scandalul FACEBOOK:  Datele a MILIOANE de utilizatori ar putea fi depozitate în Rusia

Datele adunate de Cambridge Analytica de la Facebook ar putea proveni de la peste 87 de milioane de utilizatori şi ar putea fi depozitate în Rusia, a dezvăluit Christopher Wylie, denunțătorul în acest caz.

Wylie, fost angajat al Cambridge Analytica, a precizat că „mai multe persoane” aveau acces la date şi a adăugat că există „un risc real” ca datele obţinute ilegal să fie depozitate în Rusia.

„Ar putea fi depozitate în mai multe părţi din lume, inclusiv în Rusia, având în vedere că profesorul care gestiona procesul de adunare a datelor făcea des călătorii între Rusia şi Marea Britanie”, a declarat Wylie, potrivit stiripesurse.ro.

Atunci când a fost întrebat dacă Facebook are capacitatea de a calcula numărul utilizatorilor afectaţi, Wylie a subliniat că datele pot fi copiate după ce părăsesc o bază de date.

„Ştiu că Facebook ia măsuri acum pentru a schimba acest lucru şi încep să afle cine a avut acces la date şi unde ar fi putut să se ducă, dar în final, nu putem spune sigur că toate datele au dispărut”, a declarat el.