Canada intensificase măsurile de securitate înainte de atacuri

Canada intensificase măsurile de securitate înainte de atacuri
Foto: bbc.com

Guvernul Canadei sporise nivelul de alertă antiteroristă înainte de atacurile de la Ottawa, după un incident islamist petrecut luni şi soldat cu doi morţi, relatează BBC News.

Un militant islamist a atacat cu maşina, luni, doi militari canadieni, omorându-l pe unul dintre ei. Atacatorul a fost ucis în schimbul de focuri cu poliţia. Ca reacţie, Canada a sporit nivelul de alertă teroristă de la nivelul „scăzut” la „mediu”.

Membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri privind comiterea de atacuri în Statele Unite şi Canada, anunţă Biroul Federal american de Investigaţii (FBI), cerând autorităţilor să rămână mobilizate, pe fondul atacurilor de la Ottawa. Potrivit FBI, serviciile secrete au interceptat de curând conversaţii ale unor membri ai grupului terorist Stat Islamic care analizau posibilitatea comiterii unor atacuri la unităţi militare din Statele Unite şi Canada. FBI a cerut autorităţilor americane să fie vigilente, precizând că oferă asistenţă serviciilor de securitate canadiene.

Atacuri armate au fost semnalate în cel puţin trei zone din Ottawa, miercuri dimineaţă, autorităţile căutând mai mulţi bărbaţi înarmaţi.

Potrivit CNN, persoane înarmate au deschis focul la Memorialul naţional de război, la sediul Parlamentului şi în centrul comercial Rideau. Un militar a fost grav rănit în atacul de la Memorial, murind ulterior la spital.

Un presupus atacator a murit în schimbul de focuri cu poliţia, la Parlament.

Autorităţile caută mai mulţi indivizi înarmaţi. Cel puţin 20 de focuri de armă au fost trase, miercuri dimineaţă, în incinta Parlamentului Canadei.

Tags:
Ultima oră