Cancelarul Austriei Nehammer cere ca granița UE să fie la fel de sigură ca zidul lui Trump! „Foarte înalt, foarte adânc în pământ, monitorizat constant”

Cancelarul Austriei Nehammer cere ca granița UE să fie la fel de sigură ca zidul lui Trump! „Foarte înalt, foarte adânc în pământ, monitorizat constant”
Cancelarul austriac Karl Nehammer. Foto: Hepta - DPA Images / Roland Schlager

Din ce în ce mai mulți refugiați vin în Europa, multe comunități nu mai au locuri libere! Cancelarul Austriei Karl Nehammer (50 de ani) trage acum un semnal de alarmă. El solicită construcția unui gard de frontieră la granița de est a UE. Gardul ar trebui să fie la fel de sigur ca cel de la granița dintre SUA și Mexic – construită de președintele american de atunci Donald Trump (76).

Nehammer către BILD: „Șeful poliției noastre federale este în prezent chiar acolo: se uită la granița SUA cu Mexic pentru a vedea ce măsuri intră în vigoare. Scopul nostru este să împărtășim apoi aceste cunoștințe cu alte țări ale UE, cum ar fi Bulgaria, pentru a îmbunătăți protecția la granițele UE.”

Protecția solidă a frontierei externe a UE este „o obligație necesară pentru spațiul Schengen liber și combaterea terorismului în UE”, a spus Nehammer.

Cancelarul spune, de asemenea, în mod specific cum crede că ar trebui să arate un gard eficient de frontieră la granița de est a Europei.  „Avem nevoie de bariere eficiente: trebuie să fie foarte înalte, trebuie să pătrundă foarte adânc în pământ și trebuie să fie monitorizate constant – din punct de vedere tehnic și din punct de vedere al personalului.  Numai cu această triadă putem opri migrația ilegală”, a declarat Nehammer pentru BILD.

Cancelarul „Ösi” (austriac) a cerut de câteva săptămâni o mai bună protecție a frontierelor externe ale UE. La cel mai recent summit al UE de la începutul lunii februarie, s-a convenit, printre altele, să se îmbunătățească gardul de la granița Bulgariei și să se utilizeze mai multe drone pentru supraveghere. Bulgaria urmează să devină acum „un nou model în limitarea migrației ilegale”.

Cu un gard à la Donald Trump!

La summitul UE de săptămâna viitoare (24 martie), migrația va fi din nou o margine.

Nehammer: „Situația este cu siguranță dramatică. Și există încă un număr incredibil de migranți care așteaptă pe rute. Numai în Iran sunt trei milioane de afgani care vor să meargă în Europa. La aceasta se adaugă situația din zona cutremurului din Turcia și nordul Siriei, unde trăiesc peste un milion de refugiați din Siria și acum au pierdut din nou toată agoniseala.”

Text tradus din cotidianul german de mare tiraj BILD. Vezi AICI sursa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:49 - Simulare Bacalaureat 2023. Limba română, prima probă a elevilor de clasa XII-a
07:30 - Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Tel Aviv după ce premierul Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA