America, LUATĂ cu ASALT! Caravana migranţilor a ajuns la graniţa cu SUA. Trump a trimis ARMATA la fontiera mexicană (VIDEO)

America, LUATĂ cu ASALT! Caravana migranţilor a ajuns la graniţa cu SUA. Trump a trimis ARMATA la fontiera mexicană (VIDEO)

Primii membri ai caravanei migranților care se îndreaptă către SUA au ajuns miercuri în Tijuana, la graniţa dintre Mexic şi SUA.
În acelaşi timp, mii de refugiaţi din America Centrală înaintau rapid la bordul unor autocare, traversând nord-vestul Mexicului.

”Vrem să ajungem (în SUA) cât se poate de repede. A trecut peste o lună de când am plecat din ţara noastră”, a declarat Saul Rivera, un salvadorian de 40 de ani, în statul mexican Sinaloa (centru-vest), unde au fost puse la dispoziţia lor autocare, relatează Agerpres.

SUA par să fi intrat în stare de alertă şi au desfăşurat mii de militari la frontiera cu Mexicul.
Marţi, autorităţile americane au închis parţial, cu baricade şi sârmă ghimpată, posturile de frontieră San Ysidro şi Otay Mesa, care duc în California.

Preşedintele Donald Trump a încercat să-i descurajeze pe migranţii din America Centrală să-şi continue călătoria şi a semnat, pe 9 noiembrie, un decret care permite respingerea automată a cererilor de azil depuse de către persoane care au traversat ilegal frontiera cu Mexicul.
Liderul de la Casa Albă i-a calificat în mod constant pe migranţi drept ”infractori” care vor să invadeze SUA.

Caravana cu migranţi, care a plecat din Honduras pe 13 octombrie, a ajuns la 7.000 de persoane, potrivit unor date ale ONU. Mulţi dintre ei au renunţat însă la călătorie sau s-au desprins din grupul principal.
Alte două caravane, fiecare cu câte 2.000 de persoane, au luat de asemenea calea către SUA, pornind din America Centrală.

Ministrul american al apărării, Jim Mattis, a reacţionat miercuri şi apărat decizia administraţiei Trump de a desfăşura mii de militari la graniţa cu Mexicul, declarând că misiunea este ”absolut legală” şi justificată, şi îmbunătăţeşte gradul de pregătire al militarilor.

”Este foarte clar că sprijinul acordat poliţiei de frontieră este necesar acum”, a declarat Mattis, spunând că aceasta este opinia Departamentului de Securitate Internă.
Mattis s-a aflat într-o vizită în apropiere de oraşul texan Donna, unde trupele americane şi-au stabilit o bază lângă un punct de trecere a frontierei cu Mexicul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: Financial Times / Youtube)