Care este situația noului val COVID în Grecia. Zonele și insulele cu cele mai multe infectări

Care este situația noului val COVID în Grecia. Zonele și insulele cu cele mai multe infectări
Foto simbol: Pixabay

În Grecia, valul epidemiei condus de subvariantele BA.4 și BA.5 ale mutației Omicron se află acum într-o fază de stabilizare, iar tendința de creștere a infectărilor a scăzut  în zonele „roșii” în care valul se ridicase de la începutul lunii iunie. Mai exact,  în Attica, Creta, Insulele Ionice, Ciclade și Dodecanez.

În următoarele săptămâni, autoritățile sanitare se așteaptă  ca acest fapt  să se observe și  în internările pacienților infectați cu coronavirus în spitale, unde este în continuare un ritm ridicat, conform Ziare.com.

Zonele și insulele cu cele mai multe infectări din Grecia

Conform specialiștilor, în cazul persoanelor vaccinate, avantajul acestui val este că lasă în urmă pacienți cu simptome ușoare. Cei  internați sunt în principal persoane în vârstă și vulnerabile cu boli grave, dar nici în aceste cazuri urmările pulmonare care au caracterizat boala cu mutația precedentă Delta nu sunt des întâlnite.

Pe 20 iulie  au fost raportate 119 persoane intubate, un număr relativ mic, comparativ cu   zecile de mii de cazuri care se raportează zilnic în Grecia. Cazurile active sunt estimate la 300.000.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 451 de noi internări cu cazuri de COVID-19 în spitalele din Grecia, conform datelor de care dispune protothema.gr. Dintre acestea, aproximativ  jumătate s-au desfășurat în instituțiile de îngrijire medicală din Attica.

Care este situația noului val COVID în Grecia

Recent, ministrul sănătății, Thanos Pleuris,  a explicat  că până la 35% dintre cei internați cu COVID-19 sunt depistați atunci când se prezintă de fapt cu alte probleme medicale la spital.

Pe 20 iulie, în total cei internați în regim normal au depășit  2.000. Mai exact, 2.014 pacienți sunt internați în paturi simple, iar specialiștii spun că este vorba de internări care nu durează mult timp.

În Creta 107 pacienți sunt tratați în paturi simple în instituțiile medicale ale  insulei, iar 36 de pacienți sunt tratați în spitalele din Corfu, Lefkada și Kefalonia.

Urmăriți B1TV.ro și pe