O insulă din Grecia frecventată de români a devenit focar de Covid-19. Ce recomandă autoritățile

O insulă din Grecia frecventată de români a devenit focar de Covid-19. Ce recomandă autoritățile
O insulă din Grecia frecventată de români a devenit focar de Covid-19. Ce recomandă autoritățile. Sursa foto: Freepik

Insula preferată de turiştii români care aleg ca destinație de vacanță Grecia se confruntă cu un număr mare de cazuri de Covid-19.

Directorul Centrului de Sănătate din Prinos, Thomas Angelopoulos, atrage atenția cu o postare pe Facebook legată de izbucnirea cazurilor de coronavirus pe insula Thassos.

Insula din Grecia preferată de turiştii români a devenit un focar de Covid

Thomas Angelopoulos recomandaă turiștilor să poarte măști de protecție în spațiile aglomerate, pentru a evita propagarea virusului.

Din cauza unui focar mare de incidente Covid-19 pe insulă, deși nu este obligatoriu, se recomandă purtarea măștii în toate locurile aglomerate. Să fim atenți pentru că virusul este aici și pândește.

Thassos se îneacă în turiști, traficul este foarte bun de la jumătatea lunii iunie, cu rate foarte bune de ocupare a hotelurilor”, a declarat Paris Paraschoudis, președintele uniunii hotelierilor din insulă, potrivit Thess Economy.

Luna iulie vine cu un procent de ocupare de 90%, iar cea mai mare parte a turiștilor din Thassos sunt români, potrivit gandul.ro.

Cea mai mare parte a turiștilor străini din Thassos sunt români, urmați de alți turiști din balcani, dar și germani, britanici, polonezi, scandinavi, lituanieni, cehi și slovaci. În luna august sunt așteptați italienii, precum și mai mulți greci, care obișnuiesc să plece în vacanțe în luna respectivă”, scrie presa elenă.

Urmăriți B1TV.ro și pe