Care sunt următoarele mișcări ale lui Vladimir Putin, potrivit serviciilor ucrainene / „Rușii vor să facă din înfrângerea lor victorie”

Care sunt următoarele mișcări ale lui Vladimir Putin, potrivit serviciilor ucrainene / „Rușii vor să facă din înfrângerea lor victorie”
Sursă foto: Hepta - Alexei Danichev

Kyrylo Budanov, șeful direcției de informații a Ministerului Apărării Ucrainei, a acordat un interviu presei ucrainene în care a vorbit despre planul de acțiune al Moscovei. Oficialul a spus că principalele aspecte vizate de Putin au fost capturarea clădirilor administrative de la Kiev cel târziu în a treia zi și „finalizarea fazei militare active” cel târziu în a zecea zi.

În legătură cu deznodământul războiului pentru Rusia, Budanov a declarat că există două opțiuni, respectiv „o schimbare a conducerii politice” sau „împărțirea Rusiei în trei sau mai multe părți”.

Care este planul lui Putin în Ucraina: „Rușii vor să facă din înfrângerea lor victorie”

Budanov a declarat că cetățenii din Rusia sunt „pregătiți” pentru a percepe o eventuală cucerire a regiunilor Lugansk, Donețk sau Herson ca pe o „victorie”, din cauza pierderilor grele și a eșecurilor militare a armatei ruse.

„Ideea generală nu s-a schimbat: Putin are nevoie de toată Ucraina, nu-l interesează o singură parte. Desigur, după trei luni de evenimente actuale, își ajustează planurile și pregătesc opinia publică din Rusia pentru faptul că, în principiu, dacă vor cuceri regiunile Donețk, Lugansk și Herson, poate fi considerată și o victorie. Cu toate acestea, planurile nu s-au schimbat și, din păcate, nu se vor schimba până când nu vom pune capăt problemei Vladimir Putin și Rusia așa cum există astăzi. Amenințarea la adresa întregii lumi, în special a continentului european, va continua”, a spus oficialul ucrainean.

„Dacă urmăriți retorica lor oficială, ei nici măcar nu duc un război, ci o „operațiune specială”. Și scopul acestei operațiuni speciale, dacă aruncăm aceste gunoaie despre lupta împotriva nazismului, dezarmarea Ucrainei și așa mai departe, nu are granițe geografice clare. Întrucât suferă pierderi grele și eșecuri militare mari, ei își pregătesc deja societatea rusă pentru faptul că, în principiu, atingerea granițelor administrative (regiunile Lugansk și Donețk) și menținerea regiunii Herson, poate chiar o parte a regiunii Zaporojie – este deja o victorie. Ei pregătesc, așa cum spun ei, Planul B, să justifice oamenilor lor ceea ce au făcut aici și cum să le arate victoria, să facă din înfrângerea lor victorie”, a adăugat acesta, potrivit stiripesurse.ro.

Despre planurile lui Putin în privința Ucrainei, șeful direcției de informații a Ministerului Apărării Ucrainei a spus: „Principalul aspect al planului său a fost să captureze clădirile administrative de la Kiev cel târziu în a treia zi, să finalizeze faza militară activă cel târziu în a zecea zi, adică să distrugă complet orice rezistență. El a crezut în asta. Urma să existe un nou lider al Ucrainei, controlat complet de Rusia, care să urmeze o politică care să-l mulțumească pe Putin. Ianukovici nu ar fi trebuit să devină președinte al Ucrainei, dar au vrut să se folosească de el pentru a conduce un guvern interimar, ceva de genul. Gândurile stupide apar uneori în mintea oamenilor. Din anumite motive, ei credeau că Ianukovici va fi privit mai bine decât oricine altcineva. Putin a luat decizia personal, vreau să subliniez acest lucru. Nimeni nu a avut prea multă influență asupra acestei decizii. Vă voi spune și mai multe: în ziua începerii războiului, el a contactat personal comandanții, a auzit un raport oficial despre pregătiri și a dat oficial comanda de a începe agresiunea militară. Este o persoană bolnavă, trebuie să înțelegeți că este foarte obsedat de simbolism, date și așa mai departe”.

Cum se va termina războiul pentru Rusia

Oficialul ucrainean a spus că odată cu încheierea războiului, Rusia are opțiunea de a schimba conducerea politică, cu păstrarea integrității teritoriale sau împărțirea țării în trei sau mai multe părți.

„Există două opțiuni. Prima este o schimbare a conducerii politice, păstrând în același timp integritatea teritorială a Rusiei. Subliniez – în mod formal. În acest caz, toată lumea va da vina personal pe Putin și cercul său interior și va spune că Rusia este inutilă. Trupele vor fi retrase din toate teritoriile ocupate de peste tot în lume. Teritoriile ocupate se vor întoarce în țările cărora le aparțin în principiu – Georgiei, Japoniei, Germaniei și așa mai departe. Și Rusia va începe să reia funcționarea ca stat civilizat. Va începe din nou, ca să zic așa. Va funcționa pentru un timp. Atunci doar istoria ne va arăta. A doua opțiune este împărțirea Rusiei în trei sau mai multe părți”, a spus acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:12 - Explozii în centrul Kievului. Medicii și salvatorii s-au deplasat la fața locului
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev