Mai mulți marinari au trimis o scrisoare către Putin și Șoigu, refuzând să lupte în Ucraina din cauza stării navelor

Mai mulți marinari au trimis o scrisoare către Putin și Șoigu, refuzând să lupte în Ucraina din cauza stării navelor
. Sursa Foto: Hepta/Sputnik

Marinarii ruși refuză să efectueze misiuni în războiul împotriva Ucrainei, deoarece navele lor sunt în paragină, a anunțat marți Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Marinarii care au făcut parte în războiul împotriva Ucrainei au luat decizia să scrie în secret o scrisoare lui Putin și Șoigu, în care acuză furturile din marina rusă.

Revoltă în marina rusă

Pe fondul sancțiunilor impuse Rusiei, reparațiile  echipamentelor de navigație de pe navele rusești nu se efectuează. Astfel, pentru a susține flotabilitatea navelor, în locul componentelor originale s-au utilizat ”unități chinezești achiziționate la prețuri supraevaluate”, conform informațiilor.

Marinarii Brigăzii 106 nave de suprafață a flotilei Caspice din Districtul Militar de Sud al Federației Ruse, refuză să îndeplinească misiuni de luptă din cauza stării navelor.

Aceștia au decis să scrie în secret o scrisoare colectivă despre furturile din flota rusă către președintelui Vladimir Putin și ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

De asemenea,  comandanții flotilei Caspice se tem de acuzații de delapidare a fondurilor date în scopul achiziționării de piese de schimb.

Astfel că, au ordonat ca informațiile despre incapacitatea navelor să fie ascunse, iar cei care vor face scurgere de informații sunt amenințați cu înaltă trădare și până la 15 ani de închisoare, potrivit ziare.com.

Mai multe nave rusești distruse

Pe 13 mai, purtătorul de cuvânt al administrației regionale din Odesa a anunțat că o navă a rușilor a luat foc în Marea Neagră. Nu ar fi prima navă importantă a Marinei Ruse distruse în războiul ruso-ucrainean, potrivit Antena3.

Nava a luat foc în apropiere de Insula Șerpilor după un atac ucrainean cu rachete. Atacul s-ar fi petrecut în noaptea de 12 mai în timp ce nava se îndrepta către Insula Şerpilor, unde încerca să ducă un sistem de rachete, relatează Euro Weekly.

Pe 14 aprilie, crucișătorul Moskva a fost scufundat în urma unui atac cu două rachete ucrainene. Nava amiral Moskva a Flotei ruse de la Marea Neagră – care a ajutat la capturarea Insulei Șerpilor într-un incident mediatizat de la începutul războiului – s-a scufundat după ce a fost grav avariată în urma unei explozii despre care un oficial ucrainean a spus că a fost rezultatul unei lovituri cu rachete.

Urmăriți B1TV.ro și pe