Casa Albă: Trupele americane erau pregătite să-l captureze pe Osama bin Laden în viaţă

Casa Albă: Trupele americane erau pregătite să-l captureze pe Osama bin Laden în viaţă
Forţele americane erau pregătite să-l captureze pe Osama bin Laden în viaţă, dar faptul că a opus rezistenţă şi a folosit o femeie drept scut, a determinat soldaţii americani să-l ucidă pe liderul grupării...

Forţele americane erau pregătite să-l captureze pe Osama bin Laden în viaţă, dar faptul că a opus rezistenţă şi a folosit o femeie drept scut, a determinat soldaţii americani să-l ucidă pe liderul grupării al-Qaida, a anunţat Casa Albă, citată de The Indian Times.

„Dacă Osama bin Laden nu ar fi prezentat niciun pericol, iar soldaţii americani ar fi avut oportunitatea să-l prindă viu, ar fi făcut-o pentru că erau pregătiţi pentru o asemenea operaţiune. Am discutat acest aspect pe larg în numeroase şedinţe de la Casa Albă, împreună cu preşedintele Obama”, a spus John Brennan, consilier pe probleme de securitate.

Osama bin Laden a fost ucis, luni, în Pakistan, la 120 de km de oraşul Islamabad.

„Principala îngrijorare a fost că bin Laden se va opune oricărei operaţiuni de capturare, lucru pe care l-a şi făcut. A fost un schimb de focuri. El a fost ucis în acel schimb de focuri. Dar trupele americane erau pregătite pentru o asemenea reacţie din partea liderului al-Qaida”, a mai spus oficialul.

În timpul operațiunii patru persoane au murit, respectiv trei bărbați și o femeie, care era folosită ca scut uman. Cu toate acestea, nu au fost înregistrate victime în rândul americanilor prezenți la fața locului.

După intervenţie, care a durat 40 de minute, echipa americană a plecat în elicopter cu trupul lui bin Laden, care a fost scufundat în mare de la bordul unui portavion, aflat în largul coastelor pakistaneze.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)