Cât a reușit să înainteze armata liderului de la Kremlin, în ultimele 30 de zile, pe cea mai de succes axă de luptă, cea spre Bahmut

Cât a reușit să înainteze armata liderului de la Kremlin, în ultimele 30 de zile, pe cea mai de succes axă de luptă, cea spre Bahmut
Cât a reușit să înainteze armata liderului de la Kremlin, în ultimele 30 de zile, pe cea mai de succes axă de luptă, cea spre Bahmut. Foto: Hepta/Sputnik / Alexey Kudenko.

În ultima lună, pe cea mai de succes axă de luptă a sa din Donbas, armata lui Vladimir Putin a reușit să înainteze doar 10 kilometri, deoarece nu a avut destule forțe de infanterie, a transmis ministerul britanic al apărării în evaluarea de marți dimineață, potrivit hotnews.ro.

Ce părere au serviciile secrete militare britanice

În weekend, Rusia a continuat să își concentreze forțele pentru consolidarea apărării în sudul Ucrainei. În pofida schimbării acestei direcții a eforturilor sale, Rusia a continuat și atacurile asupra pozițiilor ucrainene din regiunea Donețk.

În ultimele 30 de zile, asaltul Rusiei spre orașul Bahmut a fost axa sa cea mai de succes în Donbas. Totodată, Rusia a reușit să avanseze doar aproximativ 10 km în acest timp.

În alte sectoare din Donbas unde Rusia a încercat să pătrundă, forțele armate ruse nu au câștigat mai mult de 3 km în această perioadă de 30 de zile.

De asemenea, în ciuda utilizării continue și intense a artileriei în aceste zone, Rusia nu a reușit să genereze infanterie de luptă capabilă în număr suficient pentru a asigura progrese mai substanțiale

Urmăriți B1TV.ro și pe