Caz revoltător în Italia. Unui imigrant sudanez i-a fost extras un rinichi fără știrea lui

Caz revoltător în Italia. Unui imigrant sudanez i-a fost extras un rinichi fără știrea lui
FOTO: agenda.ro

Unui imigrant african,i-a fost extras un rinichi, în Libia, fără acordul său. Medicii din Milanospun că au existat mai multe situații similare, conform România Liberă.

Bărbatul, cetățean african, fugit din Sudan,a ajuns în Italia cu o barcă de pescuit, iar la centrul de primire a refugiaților din Milano a fost trimis la Spitalul San Carlo. În urma unei examinări, medicul a constatat că pe trupul acestuia se afla o cicatrice în partea stângă, corespunzătoare unei nefrectomii, adică extirparea unui rinichi.

Pacientul,în jur de 35 de ani,susținea că nu știa de lipsa organului, însă își amintește de un eveniment ce a avutloc anul trecut, când se afla în Libia pentru găsirea unei metode de a se îmbarca spre Italia. Bărbatul a povestit că cineva l-a drogat și a fost amețit mai mult timp, de aici s-a ajunsla concluzia că rinichiul i-a fost scos împotriva voinței sale.

Spitalul la care imigrantul sudaneza fost consultat a trimis o înștințare către procuratură. Polițiștii care trebuiau să-l aducă pe bărbat la interogatoriu, pentru semnarea unei declarații oficiale, nu l-au mai găsit pe acesta la centrul de primire al imigranților.

În urma evenimentului, procurorii au decissă ceară spitalelor milaneze raportareade cazuriasemănătoare. Astfel, pe data de 9 septembrie, toate structurile sanitare din regiunea Lombardia au primit un mesaj urgent de la direcția sanitară cu titlul ”Anchetă a poliţiei asupra unui presupus trafic ilegal de organe – se solicită informaţi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe