Ce spune Zelenski despre armele cu laser dezvoltate de ruși: „Încearcă să-și găsească arma minune. Toate acestea arată clar eșecul complet al invaziei”

Ce spune Zelenski despre armele cu laser dezvoltate de ruși: „Încearcă să-și găsească arma minune. Toate acestea arată clar eșecul complet al invaziei”
Foto: Captura Video.

În discursul său de azi noapte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a comentat presupusa utilizare de către Rusia a laserului care va permite distrugerea dronelor inamice „în câteva secunde”. Șeful statului a subliniat că Mosocova caută să „găsească arma minune”.

Vicepremierul rus Iuri Borisov a anunțat miercuri că specialiștii ruși în știință „au dezvoltat sisteme laser care sunt cu un ordin de magnitudine superioare ca putere, care permit distrugerea termică a diferitelor mijloace”. Printre aceste se numără și dronele.

Ce spune Zelenski despre armele cu laser dezvoltate de ruși

Despre armele cu laser dezvoltate de ruși, Zelenski a spus că indică „eșecul clar al invaziei” și că Moscovei îi este „frică” să admită că a „comis greșeli catastrofale”.

„Astăzi (ieri, n.r.), unul dintre reprezentanții statului rus a spus că ocupanții ar fi început să folosească sisteme de arme cu laser în Ucraina. Se presupune, pentru a face economie de rachete. Armata rusă a tras peste două mii de rachete asupra Ucrainei, care reprezentau cea mai mare parte a stocului lor de rachete. Adică mai au doar rămășițe.

Rachete, dintre care majoritatea a fost consumat de armata rusă pentru distrugerea infrastructurii civile, fără niciun rezultat militar strategic. Astăzi (ieri, n.r.) rachetele au lovit în acest fel la Nikolaev și Dnipro.

Ei bine, și propaganda Germaniei naziste avea un astfel de termen, „Wunderwaffe”, arma minune. Cu cât devenise mai clar că nu aveau nicio șansă în război, cu atât făceau mai multă propagandă despre arma minune.

Și aici vedem că în a treia lună a unui război la scară largă, Rusia încearcă să-și găsească arma minune, presupusele arme cu laser. Toate acestea arată clar eșecul complet al invaziei. Mai arată și că le este frică să admită că au fost comise greșeli catastrofale la cele mai înalte niveluri statale și militare din Rusia”, a spus Zelenski, potrivit Digi24.

„Astăzi suntem aproape de a lansa un sistem de arme bazat pe noi principii fizice”

Viceprimarul rus a declarat că: „Pe lângă armele obișnuite și cunoscute despre care v-am spus, astăzi suntem aproape de a lansa un sistem de arme bazat pe noi principii fizice, o armă electromagnetică de bandă largă”. Aceasta a specificat că noul sistem le va înlocui pe cele existente în următorii 10 ani.

„În special, ieri s-a demonstrat [eficacitatea armelor laser] la o distanță de cinci kilometri, vehiculul fără pilot fiind ars în șapte secunde”, a specificat Borisov.

„Este deja furnizat în serie trupelor și poate orbi toate sistemele de recunoaștere prin satelit ale unui potențial inamic la altitudini de până la 1.500 de kilometri, scoțându-le din acțiune în timpul zborului din cauza utilizării radiației laser”, a mai adăugat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:55 - Socrii primarului Cătălin Cherecheș, arestați preventiv pentru 30 de zile pentru dare de mită și complicitate la dare de mită (VIDEO)
17:52 - Germania vrea să facă din armata sa „coloana vertebrală a apărării în Europa”. Va fi „gata să ducă un război”, spune ministrul apărării
17:49 - Pavel Bartoș, oprit în trafic de polițiști! Ce s-a întâmplat cu celebrul prezentator TV: „Am dus-o mult prea departe…”
17:44 - Ionuţ Luţu, cel mai bogat șofer din România a devenit unic acționar al unui lanț hotelier. Bărbatul este mâna dreaptă a lui Gigi Becali
17:40 - Cătălin Drulă, scrisoare către C.E. pentru bugetul țării: Marcel Ciolacu guvernează România, acum, pe persoană fizică, el dă bani cui vrea. Parlamentul este scos din schemă (VIDEO)
17:37 - Surse: Guvernul a adoptat joi proiectul de lege privind creșterea pensiilor / Ministerul Finanțelor avertizează că taxele vor crește din 2025
17:32 - Cătălin Drulă: PSD și PNL vor trebui să răspundă pentru subminarea economiei naționale. Bani pentru pensii nu mai sunt că i-au cheltuit pe tot felul de sinecuri, risipă și furt din bugetul statului (VIDEO)
17:27 - ANAF a rupt cu amenzi comercianții din București care n-au respectat OUG-ul lui Ciolacu de plafonare a prețurilor la produsele de bază
17:27 - Modalitatea prin care o femeie a încercat să primească banii înapoi, după ce a mâncat la un restaurant: „Am fost dezgustat și nervos”
17:19 - Cea mai bogată femeie din România, cu o avere de 6,3 miliarde de euro, se plimbă prin București cu o Dacia: „Ne deconectăm puțin”