Cel mai mare producător de zahăr din lume restricționează exporturile din cauza inflației

Cel mai mare producător de zahăr din lume restricționează exporturile din cauza inflației
Foto: Pixabay

După ce recent a fost interzis exportul de grâu, india continuă acțiunea și limitează vânzarea zahărului pe piețele internaționale. De asemenea, vânzătorilor li s-a cerut să solicite permisiunea autorităților pentru orice export de zahăr între 1 iunie și 31 octombrie, informează UNIAN.

Miercuri, 25 mai, guvernul indian a declarat că va limita exporturile de zahăr la 10 milioane de tone pentru sezonul de comercializare, care va dura până în septembrie, pentru a menține prețurile sub control, scrie CNN .

India este cel mai mare producător de zahăr din lume și al doilea exportator după Brazilia. Guvernul Narendra Modi a spus că trebuie luate măsuri pentru menținerea rezervelor de zahăr ale țării după „o creștere fără precedent a exporturilor” anul trecut și în acest sezon.

Decizia de a restricționa exporturile vine în contextul în care inflația anuală cu amănuntul din a treia economie a Asiei a crescut la 7,8% în aprilie, cea mai mare din ultimii opt ani.

În anul de comercializare curent, octombrie 2021 – septembrie 2022, fabricile de zahăr din India au semnat contracte pentru exportul a aproximativ 9 milioane de tone. În perioada precedentă de 12 luni, țara a expediat în străinătate 7 milioane de tone.

Contractele au crescut cu 13% de la începutul lunii ianuarie și cu aproximativ 26% mai mari decât la aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 556,50 USD pe tonă, miercuri, la Londra.

Urmăriți B1TV.ro și pe