China ar putea doborî un avion deasupra Taiwanului. La bordul acestuia se va afla Nancy Pelosi

China ar putea doborî un avion deasupra Taiwanului. La bordul acestuia se va afla Nancy Pelosi
Foto: Hepta/DPA Images / Michael Brochstein.

Armata americană este îngrijorată de faptul că avionul în care se află președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, „va fi doborât” de forțele chineze în timp ce se apropie de spațiul aerian din Taiwan.

Îngrijorări în SUA, privind o vizită a lui Nancy Pelosi în Taiwan

Cuvintele lui Pelosi sunt citate de Taiwan News.

La briefing, reporterul i-a cerut să răspundă comentariului lui Biden, potrivit căruia armata nu credea că este o idee bună ca Pelosi să viziteze Taiwan în acest moment.

Pelosi, la rândul său, a subliniat că nu discută niciodată despre planurile ei de călătorie în avans, deoarece este o „o problemă de siguranță”.

Răspunzând îngrijorărilor armatei cu privire la o potențială călătorie în Taiwan, ea a spus: „Cred că ceea ce a vrut să spună președintele este că armata se temea că avionul nostru va fi doborât de chinezi sau ceva de genul acesta”.

Apoi a detaliat răspunsul ei spunând: „Nu știu sigur. Nu l-am văzut. Nu l-am auzit”.

Autoritățile chineze au amenințat SUA cu „măsuri serioase” ca răspuns la vizita lui Pelosi în Taiwan.

Niciun speaker american nu a vizitat Taiwan din 1997. În ultimii ani, SUA și alte țări au rezistat campaniei de izolare a Beijingului. Xi încearcă să facă presiuni asupra liderului taiwanez Tsai Ing-wen pentru refuzul ei de a recunoaște că ambele părți fac parte din „o singură China”.

Urmăriți B1TV.ro și pe