China: Explozie la o fabrică unde se producea Apple iPad. Trei morţi şi 15 răniţi

China: Explozie la o fabrică unde se producea Apple iPad. Trei morţi şi 15 răniţi
O explozie a avut loc la o fabrică din China, unde se producea dispozitivul iPad, iar trei persoane au fost ucise şi alte 15 rănite, relatează Reuters. Reprezentanţii Foxccon Technology, o companie taiwaneză,...

O explozie a avut loc la o fabrică din China, unde se producea dispozitivul iPad, iar trei persoane au fost ucise şi alte 15 rănite, relatează Reuters.

Reprezentanţii Foxccon Technology, o companie taiwaneză, care este unul dintre cei mai mari furnizori ai Apple, au confirmat decesele şi au spus că primele indicii arată că explozia care a avut loc vineri a fost cauzată de un praf combustibil la o staţie de lustruire.

Lucrările fabricii au fost oprite, precum şi lucrul similar din alte ateliere.

“Producţia a fost oprită până la finalizarea anchetei. Siguranţa angajaţilor noştri este principala noastră prioritate şi vom face tot ce este nevoie pentru a determina cauza tragicului accident”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Explozia ar putea afecta furnizarea de iPad, iar investitorii urmăresc situaţia îndeaproape.

Anul trecut, compania Foxconn a ţinut primele pagini ale ziarelor, după ce au ieşit la iveală informaţii conform cărora fabriciile din sudul Chinei oferă angajaţilor condiţii de muncă foarte slabe, despre care criticii au spus că ar fi dus la sinuciderea mai multor angajaţi.