Cine este autorul clipului propagandistic despre un presupus război între România și Ucraina: ”Un trol mai bun decât Trump” (VIDEO)

Cine este autorul clipului propagandistic despre un presupus război între România și Ucraina: ”Un trol mai bun decât Trump” (VIDEO)

Clipul propagandistic, prin care se sugerează explicit că România ar urma să anexeze Bucovina de Nord odatăce Rusia va lansa un atac pe scară largă împotriva Ucrainei, ar fi doar „o simplă fantezie”, potrivit adevarul.ro.

Autorul imaginilor controversate a precizat că „acest video reprezintă un prolog pentru un e-book în curs de apariţie”, potrivit descrierii în limba engleză care însoțește videoclipul pe YouTube. Dan Ionescu, pe numele său, este de fapt un „simplu Youtuber român”, aşa cum el însuşi se declară.

Dan Ionescu, sau „Dan Magicul”, a fost uimit, dar şi amuzat de succesul postării sale de pe Youtube. Filmulețul a creat o adevărată controversă în Ucraina, acolo unde procurorul militar șef a solicitat de urgență o reuniune la cel mai înalt nivel, reclamând riscuri la adresa integrității teritoriale ucrainene. În orice caz, autorul se consideră: „un trol mai bun decât Trump, dat fiind că clipul meu a fost luat în serios de ucraineni”.

Potrivit blogului său, Dan Ionescu pregătește un e-book fictiv, a cărei acțiune se petrece în anul 2079, atunci când, notează el, tradiționalele alianțe vestice se vor destrăma pe fondul reînvierii naționalismului. Protagonistul cărții online pare să fie un ipotetic președinte al Serbiei, care vine împotriva curentului identitar, cu o mentalitate globalistă.

Acestea fiind spuse, pe canalul său de YouTube se mai regăsesc și alte filmulețe, precum: „Media din SUA – Propaganda americană, Tinerii Turciei, Discursul Urii, Dreptul la liberă exprimare”; „Podcast 1 – Sistemul american de Justiție dintr-o perspectivă externă” etc.

Tags: