Comisia Europeană, poziție OFICIALĂ în SCANDALUL privind capacitatea României de a gestiona președinția Consiliului UE

Comisia Europeană, poziție OFICIALĂ în SCANDALUL privind capacitatea României de a gestiona președinția Consiliului UE

Comisia Europeană și-a exprimat o poziție oficială, luni, cu privire la capacitatea României de la preluapreședinția Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019, ținând cont de problemele din Guvernul PSD și criticile aduse Executivuluid e către președintele Klaus Iohannis.

Oficialii de la Bruxelles sunt încrezători în guvernanții de la București că vor putea să-și ducă la bun sfârșit promisiunea.

„Nu suntem ingrijorati. Avem incredere in profesionalismul viitoarei presedintii romanesti si in nivelul satisfacator de administrare inaintea acesteia si asteptam cu nerabdare sa colaboram.

Aceasta intrebare imi da ocazia sa reiterez apelul presedintelui Juncker pentru necesitatea consensului national si politic in Romania atat inaintea, cat si in timpul presedintiei romane a Consiliului UE”, a raspunsul lui Margaritis Schinas, purtatorul de cuvant al CE la întrebarea unei jurnaliste, luni, în cadrul unei conferințe de presă, conformZiare.com.

Guvernul de la București a fost, luni, remaniat. Președintele Iohannis a arătat în mai multe rânduri că alianța PSD-ALDE nu este capabilă să gestioneze președinție Consiliului European.