Comisia Europeană, victima unui atac cibernetic grav

Comisia Europeană, victima unui atac cibernetic grav
Uniunea Europeană a anunţat un atac informativ „grav”, asupra Comisiei Europene şi a Serviciul de Acţiune Externă, în ajunul summitului de la Bruxelles, anunţă BBC. În timpul celor două zile de summit,...

Uniunea Europeană a anunţat un atac informativ „grav”, asupra Comisiei Europene şi a Serviciul de Acţiune Externă, în ajunul summitului de la Bruxelles, anunţă BBC.

În timpul celor două zile de summit, liderii urmează să ia decizii cruciale privind structura viitoare a Uniunii Europene, şi să discute de asemenea despre strategiile economice şi despre războiul din Libia.

Nu au fost date detalii despre atacul informatic, dar unele surse au comparat incidentul cu atacul recent asupra Ministerului de Finanţe al Franţei.

„Suntem deseori ţina atacurilor cibernetice, dar acesta este unul grav”, a declarat o sursă pentru BBC.

Pentru a preveni “dezvăluirea unor informaţii neautorizate”, Comisia Europeană a oprit accesul extern la e-mail şi la intranet. Personalul a fost rugat să-şi schimbe parolele.

“Am început deja adoptarea unor măsuri de urgenţă pentru a stopa atacul. A fost începută o anchetă. Atacurile asupra Comisiei Europene au loc frecvent”, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate, Anthony Gravili, citat de sursă.

Gravili a spus de asemenea că nu deţine informaţii cum că atacul ar fi fost îndreptat spre summitul European.